Θεσσαλονίκη: Σε τρία Νοσοκομεία τα όργανα της 21 ετών φοιτήτριας – Δώρα ζωής σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη

28-11-2022

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για τη δωρεά των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος .

Για τη λήψη των οργάνων αναμένονται σήμερα το βράδυ ειδικά κλιμάκια γιατρών από «Ωνάσειο» και «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και η διαδικασία προχωράει. Θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

«Εγώ δεν έκανα τίποτα, η δωρεά οργάνων ήταν απόφαση του παιδιού μου. Εμείς δεν αποφασίσαμε, το παιδί μου το ήθελε. Το παιδί μας το είχε πει, εμείς απλά εκτελούμε τις επιθυμίες της. Σε ανύποπτο χρόνο, κάποια στιγμή, σε μια μια συζήτηση που κάναμε μεταξύ σοβαρού και αστείου, μας είπε ότι θα επιθυμούσε αν κάποια στιγμή φύγει από τη ζωή να δωρίσει τα όργανά της», δήλωσε η τραγική μητέρα της νεαρής φοιτήτριας.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας και δεκάδες άλλοι άγνωστοι άνθρωποι και περαστικοί άφησαν ένα λουλούδι και μηνύματα στον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος.

Η μητέρα λέει: «Όλοι πήγαμε και αφήσαμε λουλούδια στο σημείο που έγινε το τροχαίο. Εγώ, ο πατέρας της, η αδελφή της, φίλοι της, άγνωστοι άνθρωποι, όλοι. Η Εμμανουέλα ήταν μοναδική, είναι μοναδική και θα συνεχίσει να είναι μοναδική. Εύχομαι και οι λήπτες να είναι τόσο μοναδικοί άνθρωποι όσο ήταν το παιδί μου», ανέφερε η τραγική μάνα.