Θριάσιο: «Έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διασφάλιση του οξυγόνου»

ΘΡΙΑΣΙΟ
12-03-2021

“Το Νοσοκομείο μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ότι “στερεύουν” τα αποθέματα οξυγόνου.

Απάντηση στα δημοσιεύματα για το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η παροχή οξυγόνου στο Θριάσιο, δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου. Το θέμα έφερε στο φως με έγγραφο, το Mega, με το οποίο στις 10/3 ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου και ο συντονιστής γιατρός, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς την διοίκηση και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η διοίκηση απαντά ότι σε συνέχεια του εγγράφου του Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, «το Νοσοκομείο μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «έχει αυξηθεί η πίεση του κεντρικού δικτύου και έχει αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές που χρειάζεται».

Επιπλέον, το Νοσοκομείο τονίζει ότι «έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό μεγάλων φορητών φιαλών που μπορούν να αυξάνουν την πίεση τοπικά, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες (Κλινικές Covid), ενώ ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ενίσχυσης του κεντρικού δικτύου. Να σημειωθεί ότι η λύση με τις μεγάλες φορητές φιάλες που «κουμπώνουν» στο δίκτυο, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί».

«Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να την εξασφαλίσει», καταλήγει η διοίκηση του Θριάσιου.