Θρίλερ με 49χρονη: θάφτηκε ζωντανή;

26-12-2016

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει τώρα την απάντηση στο μυστήριο που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη μετά τις καταγγελίες των συγγενών μιας 49χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο από ασφυξία μέσα στο φέρετρο.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στον τάφο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της χθες, Πέμπτη, στο νεκροταφείο της Περαίας.

Αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης. Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά.

Σύμφωνα με την κυρία Χρυσή Ματσικούδη, γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Όπως είπε μιλώντας στο Mega «αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Εγώ δεν το πιστεύω. Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Την περιμέναμε να πεθάνει. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Οι ιατροδικαστές θα πουν τι έχει συμβεί».

Η ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλευόταν η 49χρονη αναφέρει:

«Στις 25/09/2014 και ώρα 06.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό ιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ. Δ. Ζ. , διατελούσης σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ζωής της ως άνω ασθενούς».

Ο ιατροδικαστής, κ. Μανθέος Τσουγκας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «σε δύο λεπτά μπορεί να καταλάβει η επιστήμη τι έγινε. Αν υπάρχουν ασφυκτικά σημάδια. Όταν κατέβηκαν οι διασώστες υπήρχε ακόμη ακαμψία. Αφού διαπίστωσε η γιατρός ότι υπήρξε νεκρική ακαμψία δεν υπάρχει θέμα».