Τι είναι το phubbing και γιατί καταστρέφει τη σχέση σας

26-12-2016
Εδώ και λίγο καιρό ένας νέος όρος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το Phubbing. Τι είναι όμως αυτό και γιατί επιστήμονες υποστηρίζουν πως καταστρέφει τη σχέση μας. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις.
 
Phubbing λοιπόν είναι ο νέος όρος που χρησιμοποιούμε για να πούμε με μια λέξη πως ένας άντρας ή μια γυναίκα αγνοεί εντελώς τον ή την σύντροφο του για χάρη του κινητού του τηλεφώνου.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Baylor στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν έρευνα σε 145 ενήλικες με σκοπό να απαντήσουν στο ερώτημα: Το Phubbing μπορεί να καταστρέψει μια σχέση;
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως πάνω από το 46% δήλωσε πως έχουν πέσει θύματα του phubbing από τους συντρόφους τους. Τους έχουν δηλαδή αγνοήσει επειδή μιλάνε στο κινητό ή ασχολούνται γενικότερα με το smartphone τους.
Το 22% είπε πως το phubbing είχε προκαλέσει προβλήματα στη σχέση τους ενώ μόλις το 32% των συμμετεχόντων είπαν πως είναι ευχαριστημένοι από τη σχέση τους.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Meredith David αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα smartphones μπορεί να μας διευκολύνουν τη ζωή. Πρέπει όμως, όπως με όλα στη ζωή, να βάζουμε ένα μέτρο. Να ξέρουμε δηλαδή και πότε να τα βάλουμε στην άκρη για να ασχοληθούμε και με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: