Τι εννοεί, άραγε, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος; (PDF)

21-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

“Πριν από δύο ημέρες απέστειλα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου εκείνος να προσδιορίσει με ποιον τρόπο θα προτιμούσε να λάβει τα πρακτικά της εκλογικής διαδικασίας και της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε σώμα”…

Αυτή την πολύ περίεργη “διευκρίνιση” διατύπωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης των βασικών προγραμματικών αξόνων δράσης της νέας διοίκησης του ΠΙΣ.

Μείναμε εμβρόντητοι! Ενώ ακόμη και στελέχη της παράταξης των γιατρών της Ν.Δ., της ΔΗΚΙ, κατηγορούν τον ίδιον τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για πολύ σοβαρές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ, εκείνος πελαγοδρομεί, όπως ομολογεί ο ίδιος, μεταξύ διαφόρων τρόπων αποστολής των εκλογικών πρακτικών προς τον Ανδρέα Ξανθό και αφήνει τον τελευταίο να τον βγάλει από το αδιέξοδο, επιλέγοντας ο υπουργός Υγείας τον τρόπο με τον οποίον θα λάβει τα πρακτικά των εκλογών στον ΠΙΣ…

Μείναμε εμβρόντητοι, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας την πολύ “σκληρή” επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (ΙΣΜ) προς το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ, με την οποίαν ο ΙΣΜ, ο οποίος ελέγχεται από τους γιατρούς της Ν.Δ., ζητεί ακόμη και την άμεση σύγκλιση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, προκειμένου να εφαρμοσθούν μέτρα εις βάρος των υπευθύνων για τις πολύ σοβαρές παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία στον ΠΙΣ!

Δεν καταλαβαίνουμε. Αυτό το οποίο μας ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αποτελεί απλώς ένα αίνιγμα, του οποίου τη λύση ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να μας τη δώσει… Καλά θα κάνει, όμως, η νέα διοίκηση του ΠΙΣ να επιλέξει πάραυτα τον τρόπο αποστολής και κατάθεσης των πρακτικών των εκλογών του ΠΙΣ στο πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας.

Το πρόβλημα δεν είναι η αποστολή, βρε αδελφέ, το πρόβλημα είναι η επικύρωση των πρακτικών από τον Ανδρέα Ξανθό…

Δείτε την επιστολή του ΙΣΜ:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ