Τι προσέχουμε πρώτα σε κάποιον όταν ψάχνουμε σύντροφο

19-07-2017

Σίγουρα όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις ο καθένας από εμάς έχει άλλα στάνταρ και άλλες προτεραιότητες όσον αφορά στο τι ζητάει από έναν σύντροφο. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως άλλα πράγματα προσέχουμε σε έναν άνθρωπο που θέλουμε να γίνει ταίρι μας και άλλα σε κάποιον που θέλουμε να κάνουμε φίλο μας.

Ερευνητές από το Κολέγιο Γουέλσλι και το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησαν τις κινήσεις των ματιών 105 νέων εθελοντών ενώ αυτοί κοιτούσαν φωτογραφίες αγνώστων και ταυτόχρονα απαντούσαν ερωτήσεις για το αν θα έβγαιναν ραντεβού με καθένα από αυτά τα άτομα ή αν θα προτιμούσαν να συνάψουν μαζί του φιλική σχέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, έδειξαν πως το μάτι «πέφτει» σε διαφορετικό σημείο του σώματος όταν ένας άνθρωπος τραβά το ενδιαφέρον μας ερωτικά και σε άλλο αν έχουμε καθαρά φιλικές διαθέσεις.

«Οι έρευνες που αφορούν την ερωτική έλξη υποδεικνύουν συνήθως ότι υπάρχει ένα προκαθορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών που καθιστούν ένα άτομο επιθυμητό. Η νέα μελέτη δείχνει όμως ότι αυτό που αναζητά κάποιος σε ένα άλλο άτομο εξαρτάται από τους στόχους του στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Ένα άτομο που θεωρείται επιθυμητό ως φίλος μπορεί να μην είναι καλός σύντροφος» δηλώνει η Άντζελα Μπαχνς, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Κολέγιο Γουέλσλι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εστίαζαν για περισσότερη ώρα και πιο συχνά στο κεφάλι ή στο στήθος ενός ατόμου του αντίθετου φύλου όταν το αξιολογούσαν ως υποψήφιο σύντροφο, ενώ και τα δύο φύλα πρόσεχαν περισσότερο τα πόδια (!) σε έναν υποψήφιο φίλο.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Μπαχνς, οι άντρες γενικώς φάνηκε να παρατηρούν αρκετά το στήθος και την περιοχή της μέσης και των γοφών στις γυναίκες, ασχέτως αν τις έβλεπαν ερωτικά ή όχι.
«Οι άνθρωποι “σκανάρουν” κάποιον με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τον ρόλο που επιζητούν να παίξει στη ζωή τους» δηλώνει επιλογικά η Μπαχνς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως θα καταλάβω εάν έμεινε ικανοποιημένος ο σύντροφος μου
Αυτό είναι το σημάδι που δείχνει πως ο σύντροφός σου είναι ναρκισσιστής