Την παρέμβση εισαγγελέα, ζητεί το ΜΚΙΕ, στο Ογκολογικό τμήμα του Αγλαϊα Κυριακού

26-12-2016

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού ζητά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Όπως υποστηρίζει, «ένα πλήρως εξοπλισμένο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού» υπολειτουργεί γιατί μια ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε – και πλέον δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα – και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής, με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να χρησιμοποιούνται ελάχιστα την ίδια ώρα που αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με το αζημίωτο φυσικά». 

Σύμφωνα με το ΜΚΙΕ, σχετική καταγγελία έκανε γονιός μικρού παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. «Ευτυχώς ο μικρός άγγελος του είναι ασφαλισμένος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία και δεν έχει να περάσει όλα όσα μας καταμαρτυρεί ο πατέρας του ό,τι περνάνε οι άλλοι άγγελοι που είναι ασφαλισμένοι σε δημόσιο ταμείο», αναφέρει. 

Το ΜΚΙΕ υπογραμμίζει ότι έχει διασταυρώσει την καταγγελία με γιατρό που εργάζεται στο νοσοκομείο και ελπίζει «οι καταγγελίες να ευαισθητοποιήσουν εάν όχι το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, έστω κάποιον εισαγγελέα, για να μην φτάσει το Υπουργείο Υγείας και κατ” επέκταση οι Κυβερνώντες, να γίνουν φονιάδες μικρών παιδιών». Και καταλήγει: «αναμένουμε άμεσα απαντήσεις και την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας».