Την ποινική δίωξη πρώην υπουργού Υγείας ζητά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

05-10-2018

Την ποινική δίωξη πολιτικού προσώπου που διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Υγείας, ζητά η εισαγγελέας κατα της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Αυτό αποκάλυψε το μέλος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Σπύρος Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο, τονίζοντας ότι ήδη το πόρισμα της εισαγγελέως έχει σταλεί στη Βουλή με εξατομικευμένες κατηγορίες.

Όπως είπε. στη Βουλή «έχει έρθει και δικογραφία εις βάρος πολιτικού προσώπου, πολιτικού προϊσταμένου, πρώην υπουργού Υγείας», τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει, αλλά όπως σημείωσε η υπόθεση «έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από εδώ και πέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τα σκάνδαλα στην Υγεία «έχουμε την έκδοση δύο πορισμάτων που είναι “καταπέλτης”, ένα από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό την κ. Παπασπύρου και ένα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μία φρίκη».

Ανέφερε επίσης ότι το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες».

«Όλα αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Πολάκης και παρακολουθούσαν άναυδοι οι πολίτες στην Εξεταστική, όλα επιβεβαιώνονται και κεφαλαιοποιούνται σε αυτά τα δύο πορίσματα. Ασφαλώς, θα κεφαλαιοποιούνται και στο δικό μας πόρισμα», συνέχισε ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «στο προσχέδιο του δικού μας πορίσματος, περιλαμβάνουμε τα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των δύο πορισμάτων».