Το 90% των γυναικών δεν είναι και τόσο αυθόρμητες στο σεξ

26-12-2016
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά είναι αλήθεια. Το 90% των γυναικών, δηλαδή σχεδόν όλες, δυσκολεύονται να είναι αυθόρμητες στο κρεββάτι. Αμερικανοί επιστήμονες δηλαδή απέδειξαν στην ουσία πως η σεξουαλική ορμή στις γυναίκες απλά δεν υπάρχει.
 
Ερευνητές από το Smith College στο Northampton της Μασαχουσέτης έδειξαν πως αυτό που θεωρούμε «σεξουαλική ορμή» είναι στην πραγματικότητα μια «αυθόρμητη επιθυμία» την οποία το 90% των γυναικών δεν βιώνει.
 
Για τους άντρες δεν ισχύει αυτό. Το 70% των αντρών βιώνει συνήθως «αυθόρμητη επιθυμία», με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να κυμαίνεται μόλις στο 10 με 20%.
 
Όπως είπε στο περιοδικό New Scientist η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Emily Nagoski «η ορμή είναι ένα κινητήριο σύστημα που μας κινητοποιεί για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που σχετίζονται με τη ζωή ή το θάνατο, για παράδειγμα η πείνα ή το υπερβολικό κρύο. Κανείς δεν πεθαίνει όμως αν δεν κάνει σεξ». η Δρ. Nagoski λέει πως οι άντρες είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να έχουν «σεξουαλική ορμή» και προσθέτει πως «ο λόγος για τον οποίο περιμένουμε όλοι να έχουν μια αυθόρμητη επιθυμία για σεξ είναι επειδή έτσι το βιώνουν οι περισσότεροι άντρες. Περίπου το 70% των ανδρών βιώνει αυθόρμητη σεξουαλική επιθυμία, με το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες να είναι στο 10-20%».