Το αποσμητικό κάνει τους άνδρες πιο αρρενωπούς στις γυναίκες

26-12-2016

Κάθε πρωί σηκωνόμαστε, πλενόμαστε, βάζουμε αποσμητικό, βουρτσίζουμε τα δόντια μας και φεύγουμε για την δουλειά. Απλές καθημερινές κινήσεις που κάνουμε κάθε πρωί, θα πείτε. Νομίζετε… Γιατί τώρα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως κάτι τόσο απλό όσο η μυρωδιά του αποσμητικού μπορεί να αλλάξει την αντίληψη μας περί αρρενωπότητας ή θηλυκότητας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sterling στη Βρετανία ζήτησαν από 130 γυναίκες και άνδρες να δουν φωτογραφίες ανθρώπων του αντίθετου φύλου και να τις βαθμολογήσουν ανάλογα με την αρρενωπότητα ή την θηλυκότητα του εικονιζόμενου ή της εικονιζόμενης.
Άλλοι 239 άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να μυρίσουν το αποσμητικό 40 ανθρώπων το αντίθετου φύλου.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πρωτίστως πως οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις μυρωδιές από τους άνδρες και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις μυρωδιές. Αντίστοιχα οι άνδρες είπαν για τις γυναίκες που φορούσαν αποσμητικό ότι έχουν περισσότερη θηλυκότητα σε σύγκριση με εκείνες που δεν φορούσαν κάποιο άρωμα.
 
Από την άλλη, άνδρες που από τις φωτογραφίες τους είχαν χαρακτηριστεί από τις γυναίκες ότι έχουν χαμηλή ή υψηλή αρρενωπότητα, όταν φορούσαν αποσμητικό, μπέρδευαν τις γυναίκες στην εκτίμησή τους με αποτέλεσμα οι θεωρούμενοι ως “μη-αρρενωποί” να χαρακτηρίζονται “αρρενωποί” λόγω του αποσμητικού τους, ενώ όσοι είχαν λόγω εμφάνισης χαρακτηριστεί “αρρενωποί” να λαμβάνουν τον ίδιο χαρακτηρισμό μετά το τεστ του αποσμητικού τους.
 
Οπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας “η έρευνα δείχνει ότι στους ανθρώπους γενικά δεν αρέσουν τα υψηλά επίπεδα αρρενωπότητας καθώς αυτά συχνά συνδέονται με την επιθετικότητα. Αντίθετα δεν υπάρχουν ανώτατα όρια στις προτιμήσεις μας σχετικά με τη θηλυκότητα”.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: