Το χάζεμα προφίλ στο Facebook δε μας κάνει να απατήσουμε τον σύντροφο μας

26-12-2016
Το Facebook έχει κατηγορηθεί για πολλά. Ένα από αυτά είναι πως λειτουργεί ως πειρασμός και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες κάποιος να απατήσει τον ή την σύντροφο του. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων πάντως το χάζεμα διάφορων προφίλ στο Facebook δεν οδηγεί κάποιον στην απιστία περισσότερο από μια μικρή αναδρομή στις αναμνήσεις του.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες επάνω σε 371 νεαρούς φοιτητές ενός προγράμματος μαθημάτων ψυχολογίας.
Οι ειδικοί τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με σκοπό να διαπιστώσουν κατά πόσο το να κοιτάνε διάφορα προφίλ στο Facebook τους κάνει να απατήσουν τους συντρόφους τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το Facebook όντως κάνει τους συμμετέχοντες να σκέφτονται έστω και υποσυνείδητα πως έχουν εναλλακτικές στην ερωτική τους ζωή. Αυτό όμως δεν αυξάνει και τις πιθανότητες τους να απατήσουν στην πραγματικότητα τους συντρόφους τους.
 
Όπως διαπίστωσαν επίσης οι ερευνητές, το να σβήσει κανείς εντελώς το προφίλ του στο Facebook δεν μειώνει καθόλου τις πιθανότητες να απατήσει το έτερο του ήμισυ. 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: