Το “όχι πια sex” βλάπτει το γάμο

26-12-2016

Είναι κοινό μυστικό πως το σεξ είναι σημάδι υγείας σε μια σχέση. Δείχνει πόσο κοντά είμαστε με το σύντροφο μας. Ισχύει όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο; Η Jennifer Landa, γυναικολόγος και υπεύθυνη στο επιστημονικό κέντρο BodyLogic στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει πως φυσικά ισχύει. Σύμφωνα με την Landa η έλλειψη του σεξ σε μια σχέση αποτελεί σίγουρα μεγάλο πρόβλημα. Ιδίως όταν μιλάμε για ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Η Landa λέει πως όσο πολυάσχολοι κι αν είναι οι σύζυγοι πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκουν τρόπο να έρχονται κοντά και πως η σωματική οικειότητα είναι βασική για την ευτυχία ενός γάμου. Φυσικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να έχει σταματήσει να κάνει σεξ. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η φροντίδα ηλικιωμένων στο σπίτι, άγχος για τη δουλειά, κάποια ασθένεια και πολλοί ακόμα. Όταν όμως η αποχή από το σεξ συνεχίζει και μετά τη λήξη αυτών των προβλημάτων, τότε αυτό σημαίνει πως ο γάμος σας μπορεί να έχει βαθύτερο πρόβλημα. Μπορεί να οδηγήσει τον σύζυγο μέχρι και στην απιστία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ή ακόμα και να το διαγνώσουμε έγκαιρα; Σύμφωνα με την Landa ναι.

– Παρακολουθήστε τις καθημερινές σας συνήθειες και την καθημερινή σας ρουτίνα. Αν δείτε πως κάθεστε στην τηλεόραση περισσότερη ώρα από όση δίνεται στο σύζυγο σας αλλάξτε το αμέσως.
– Φροντίστε να έχετε καθημερινή σωματική επαφή και πέρα από το σεξ. Μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
– Να θυμάστε μαζί τις ευτυχισμένες σας στιγμές στο κρεβάτι. Μπορεί να σας βοηθήσει να τις αναβιώσετε.
– Να φλερτάρετε. Στείλτε ο ένας στον άλλο τρυφερά μηνύματα, ντυθείτε όμορφα και φτιάξτε μια ρομαντική βραδιά.
–  Και φυσικά, αν όλα αυτά δεν βοηθήσουν μην διστάσετε και προ παντώς μην ντραπείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό. Μπορεί και να σώσει το γάμο σας.