Το υπουργείο Υγείας εγγυάται το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών στους νοσηλευτές

26-12-2016

Τη διασφάλιση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών διασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, έπειτα από την ολονύχτια διαμαρτυρία της έξω από το υπουργείο Υγείας χθες βράδυ.

Το υπουργείο Υγείας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου όπως αναφέρει, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ρητά, ότι δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Τέλος, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017, είναι απολύτως ανυπόστατη. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Η ΠαΣΟΝοπ ωστόσο όχι μόνο διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την διασφάλιση του επιδόματος εκ μέρους του υπουργείου, αφού, όπως αναφέρει  η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που θα συντάξει σχετικό πόρισμα για την τύχη του εν λόγω επιδόματος, δεν έχει καν συσταθεί αλλά επίπλέον «παραπονιέται», διότι κανείς από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν βγήκε στο πεζοδρόμιο στην Αριστοτέλους τόσες ώρες που βρίσκονταν εκεί, να μιλήσει στους εργαζόμενους