Το υπουργείο Υγείας παραπέμπει τους ανασφάλιστους σε Κοινωνικά Ιατρεία

26-12-2016

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το Υπουργείο Υγείας παραπέμπει ανασφάλιστους πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Χθες όπως δημοσιοποιήθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού ο εθελοντής γιατρός  Γιώργος Βήχας, δέχτηκε 2 τηλεφωνήματα από 2 διαφορετικούς πολίτες, που ζητούσαν την βοήθεια του, για να βρεθούν συγκεκριμένα φάρμακα που είχαν ανάγκη. Η όλη ιστορία δεν θα ήταν αξιοσημείωτη (αφού το ΜΚΙΕ βοηθάει καθημερινά δεκάδες πολίτες) εάν αυτοί οι πολίτες δεν είχαν παραπεμφθεί από το γραφείο … του Υπουργού Υγείας.

Ναι καλά διαβάσετε. Το Υπουργείο Υγείας όπως εύστοχα σημειώνει το Κοινωνικό Ιατρείο, αντί να βρίσκει λύσεις για το δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, τους παραπέμπει σε ένα κοινωνικό ιατρείο. “Αναρωτιόμαστε αναφέρουν οι γιατροί, για πόσο θα μένει στη θέση του ο ανεπαρκέστατος Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης!

 Στη φωτογραφία όπως διευκρινίζεται υπάρχει βεβαίωση που έχει εκδώσει κάποιο ΙΚΑ (εσκεμμένα το Ιατρείο έχει σβήσει τα στοιχεία τους ώστε να προστατέψουν την ταυτότητα του υπαλλήλου που την εξέδωσε για να βοηθήσει τον ανασφάλιστο συμπολίτη μας). Περίτρανα αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφισβήτηση, “η ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους – από την κρίση – πολίτες, με αποτέλεσμα ακόμα και το ΙΚΑ να παραπέμπει για ασφάλιση (;;;) ανασφάλιστους πολίτες στα κοινωνικά ιατρεία”.

Μάλιστα σύμφωνα με το Ιατρείο η ημερομηνία του εγγράφου είναι πολύ κοντινή, δηλαδή μετά την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ.  Φυσικά αυτό δεν σημαίνει, λέει το ιατρείο και πολλά, αφού και να εξεταζόταν από γιατρό του ΠΕΔΥ ο ανασφάλιστος και πάλι δεν θα μπορούσε να πάρει τα φάρμακα του ΔΩΡΕΑΝ, ή να κάνει εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ. Με το σχόλιο αυτό το Ιατρείο απαντά σε όσους  σπεύδουν στα κανάλια και λένε, ότι με το ΠΕΔΥ οι ανασφάλιστοι έχουν πλέον πρόσβαση στο ΕΣΥ, ενώ ουσιαστικά δεν έχουν. “Πολύ απλά λένε ψέματα για να θολώσουν τα νερά”.