Τρεις απλοί τρόποι για να γίνεται πρωινοί τύποι

26-12-2016
Ορισμένοι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι να πάει μεσημέρι και καταφέρνουν καλύτερα να κάνουν τις δουλειές τους όταν βραδιάσει. Είναι οι λεγόμενοι βραδινοί τύποι. Αυτό βέβαια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που εργάζεται το πρωί ή έχει μικρά παιδιά. Πως μπορεί λοιπόν κάποιος να γίνει πρωινός τύπος; Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Binghamton στη Νέα Υόρκη μας δίνουν τρεις συμβουλές.
 
1. Κάντε ψυχική αναζήτηση
Ρωτήστε τον αυτό σας “γιατί πρέπει να γίνω πρωινός τύπος;”. Αν πραγματικά συνειδητοποιήσετε πως θα κάνει καλό στην καθημερινότητα σας και στον τρόπο που λειτουργείτε, τότε μόνο θα μπορέσετε να κάνετε το επόμενο βήμα.
 
2. Κάντε ένα πλάνο
Αν φτιάξετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με τις ώρες που πρέπει να ξυπνάτε και να κάνετε κάθε δουλειά, αυτό θα σας βοηθήσει στο να γίνεται πρωινός τύπος. Γιατί; Θα σας δώσει ένα κίνητρο… ακολουθούμε ένα πλάνο.
 
3. Προχωρήστε στη δράση
Το τρίτο βήμα είναι να προχωρήσετε από τα λόγια στην πράξη και να ξυπνήσετε μια λογική ώρα χωρίς πρόβλημα. Βασικό σε αυτό είναι όταν προσπαθήσετε να κάνετε αυτή την αλλαγή να μην αποφασίσετε κι άλλες αλλαγές παράλληλα γιατί μπορεί να πελαγώσετε και να αφήσετε τελικά το σχέδιο σας.