Τρεις παραιτήσεις με …άρωμα εκλογών

26-12-2016

Τρεις παραιτήσεις στο χώρο της Υγείας ενόψει εκλογών σε …18 μήνες! Όπως προβλέπει ο Νόμος για να πολιτευτεί κάποιος δεν πρέπει να κατέχει δημόσιο αξίωμα 18 μήνες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή των εκλογών με την εξάντληση της τετραετίας, άρα τον Ιούνιο του 2016.

Έτσι είχαμε την παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη ο οποίος οδεύει στην Β! Πειραιώς, την εκλογική του περιφέρεια που ήταν και παλιότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ υπέβαλε για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, προκειμένου να πολιτευθεί στο νομό Λέσβου, με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτή τη φορά έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγιαννίδης είχε υποβάλει παραίτηση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στις 24 Νοεμβρίου, με αφορμή τροχαίο δυστύχημα στην Σάμο, αλλά τότε δεν είχε γίνει δεκτή.

Τέλος την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, υπέβαλε και ο Μιχάλης Κατρίνης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόφαση του να είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηλείας, όπου ήταν και παλιότερα βουλευτής.