Τρία χρόνια έχει να πάρει άδεια, ο γιατρός που υπηρετεί στην Κάσο

Γυναίκα γιατρός
26-12-2016

Της αδείας του στερείται, γιατρός-παθολόγος επιμελητής Α, που υπηρετεί στην Κάσο εδώ και πολλά χρόνια. . Ο γιατρός αυτός, ο οποίος παρέχει ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του ακριτικού νησιού παραμένει, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, χωρίς κανονική άδεια εδώ και τρία χρόνια! Εκφράζοντας απορία ο Σύλλογος, απευθύνει ερώτημα προς τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ολγα Ιορδανίδου και το δωδεκανήσιο διοικητή κος Χαράλαμπο Πλάτση για το γεγονός ότι στερείται της νόμιμης αδείας του ένας εξαιρετικός γιατρός σημειώνοντας ότι η άδεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπαλλήλου και επιπροσθέτως η χρήση της διασφαλίζει και την αποδοτικότητά του.

 Στην περίπτωση του ιατρού της Κάσου προσθέτει ο Σύλλογος είναι και θέμα Δημόσιας Υγείας πέρα από τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας ενώ η περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για όσους ειδικευμένους ιατρούς σκέφτονται να στελεχώσουν τα ιατρεία των νησιών μας, με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς ειδικευμένο ιατρό για πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως αναφέρουν είναι η Χάλκη – επτά (7) χρόνια, η Τήλος τέσσερα (4), το Καστελόριζο τέσσερα (4) και τους τελευταίους μήνες η  Σύμη, αποδυναμώνοντας έτσι την Π.Φ.Υ στα άγονα νησιά μας.

Ο ΙΣΡ δηλώνει την υποστήριξή του προς το συγκεκριμένο γιατρό, υπενθυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια ο ειδικευόμενος γιατρός που υπηρετούσε στην Κάσο παραιτήθηκε για τον ίδιο λόγο και καλέι την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Από την πλευρά της η διοικήτρια της Ρόδου μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε, ότι οι γιατροί που υπηρετούν μόνοι τους στα νησιά έχουν πρόβλημα, διότι εκ του νόμου, δε μπορούν να πάρουν κανονική άδεια. Διαβεβαίωσε ότι γίνονται ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί αντικαταστάτης του γιατρού μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο για να μπορέσει ο γιατρός να φύγει από το νησί.