Τρία πράγματα που κάνει μια υγιής γυναίκα πριν κάνει ντους

26-12-2016
Υπάρχουν μερικές απλές και καθημερινές συνήθειες που όμως είναι καθοριστικές για την υγεία μας. Πράγματα που κάνουμε και μπορεί να έχουν σημασία για το σώμα μας και τον οργανισμό μας.
 
Μερικές από αυτές τις συνήθειες είναι αυτές που ακολουθούμε όταν είναι να κάνουμε ένα ντους. Ποιες είναι λοιπόν οι τρεις συνήθειες που έχει μια υγιής γυναίκα πριν μπει στη μπανιέρα; 
 
1) Βγάζει τους φακούς επαφής
Έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως το 80% των προβλημάτων με τους φακούς επαφής στα μάτια δημιουργούνται όταν έρθουν σε επαφή με νερό. Πρέπει λοιπόν να τους βγάζουμε όχι μόνο πριν μπούμε στο ντους αλλά και στη θάλασσα.
 
2) Αφήνουν τα προβλήματα τους έξω από την μπανιέρα
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στην Σάντα Μπάρμπαρα έδειξε πως όταν ένας άνθρωπος έχει πολλές έγνοιες τότε το μυαλό του χάνει και την ικανότητα να βρίσκει λύσεις. Η στιγμή του χαλαρωτικού ντους είναι η καταλληλότερη στιγμή να αδειάσουμε το μυαλό μας και να ηρεμήσουμε. 
 
3) Βουρτσίζουν τα μαλλιά τους
Ο Bill Schrlau, ειδικός της Wella, λέει πως είναι απαραίτητο να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας πριν το ντους και στη συνέχεια αφού έχουν στεγνώσει. Κι αυτό επειδή όταν είναι βρεγμένα τα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα σε “σπασίματα”.