Τζεφ Μπέζος: Κορυφαίος επιστήμονας στην εταιρία του για την νεότητα

Ο Τζέφ Μπέζος
21-01-2022

Ο Τζεφ Μπέζος… δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατέκτησε το διάστημα. Τώρα, έχει βαλθεί να κατακτήσει και την νεότητα. Ο δισεκατομμυριούχος έφερε στην start up εταιρία του Altos Labs τον κορυφαίο επιστήμονα Χαλ Μπάρον με σκοπό να καταπολεμήσει τη γήρανση.

Ο Τζεφ Μπέζος στον αγώνα για το ελιξίριο της νεότητας

Η Altos Labs συμφώνησε με τον Χαλ Μπάρον… κορυφαίο επιστήμονα στον χώρο του, για να αναλάβει ως εκτελεστικός διευθυντής στην εταιρία βιοτεχνολογίας του Τζεφ Μπέζος. Προηγουμένως ήταν ο υπεύθυνος του επιστημονικού σχεδιασμού της φαρμακευτικής εταιρίας GlaxoSmithKline. Αυτή η προσθήκη από μόνη της ήταν αρκετή ώστε η Altos Labs να δείξει τη σοβαρότητα του εγχειρήματός της, αλλά η start-up αποκάλυψε πως ήδη έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς επίσης κι ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από βραβευμένους επιστήμονες.

Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι ο επαναπρογραμματισμός των κυττάρων, μια τεχνική που ήδη χρησιμοποιείται για να ανανεωθούν κύτταρα σε εργαστηριακές συνθήκες. Ορισμένοι θεωρούν πως εκεί βρίσκεται και το «κλειδί» της επέκτασης της ανθρώπινης ζωής, εξαλείφοντας ασθένειες που φέρνει ο χρόνος.

Η Altos Labs θα έχει τη βάση της στις ΗΠΑ και στο Κέιμπριτζ και ως τώρα έχει προσελκύσει πολλούς καθηγητές πανεπιστημίων για να εργαστούν για εκείνη με μισθούς που έχουν χαρακτηριστεί «αντίστοιχοι μ’ αυτούς που παίρνουν οι σούπερ σταρ του αθλητισμού».

Μεταξύ των επενδυτών του πρότζεκτ, σύμφωνα με τους «The Times» είναι ο Τζεφ Μπέζος του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 188 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κι ο Γιούρι Μίλνερ, ένας επιχειρηματίας γεννημένος στη Ρωσία, με περιουσία στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Συνιδρυτής της είναι ο Ρίτσαρντ Κλάουσνερ, πρώην υπεύθυνος του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Καρκίνου. «Η αποστολή μας είναι άκρως συναρπαστική καθώς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τις ασθένειες», ανέφερε ο Μπάρον.

Άλλα μέλη της Altos Labs είναι ο καθηγητής Βιολογίας, Κάρλος Ιθπίσουα Μπελμόντε, ο οποίος έχει προβλέψει πως ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων μπορεί να επεκταθεί για άλλα 50 χρόνια, οι κάτοχοι βραβείων Νομπέλ, η Φράνσις Άρνολντ κι ο Δρ Σίνια Γιαμανάκα. Οι ανακαλύψεις του τελευταίου για τα κύτταρα αποτελούν τη βάση του εγχειρήματος να βρεθεί το ελιξίριο της νεότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δήθεν “ελιξίρια” νεότητας διαφημίζονται ανεξέλεγκτα από τα κανάλια