“Βροχή” οι παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ

26-12-2016

«Βροχή» πέφτουν τις τελευταίες ημέρες οι παραιτήσεις διοικητών στο ΕΣΥ. Εκτός από διοικητές δημόσιων νοσοκομείων και ένας διοικητής υγειονομικής περιφέρειας προχώρησε παραίτηση. Πρόκειται για τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υποβάλλει την παραίτησή του στο υπουργείο Υγείας. 

Πριν από λίγες ημέρες έγινε δεκτή η παραίτησή του και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε την Τρίτη στην Διαύγεια. Παράλληλα,, δημοσιεύθηκε και η αυτοδίκαιη λύση της θητείας της Διοικήτριας του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», κ. Μαρίας Καρά.

Σημειώνεται ότι η κ. Καρά υπέβαλε για δεύτερη φορά την παραίτησή της, η οποία έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Πρόσφατα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει σε αλλαγές στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι διοικητές θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους καθώς «κόπηκαν» από την αξιολόγηση. 

Τις επόμενες μέρες θα οριστούν και τα νέα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων ενώ αμέσως μετά θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Θα προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.