Ξεχάστε την καπνοαπάγορευση όπως …τη ξέρατε!

26-12-2016

Σε ελαστικοποίηση της ….καπνοαπαγόρευσης προχωρά το υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αντικαπνιστικός νόμος με λιγότερους περιορισμούς για τους καπνιστές και υψηλότερα πρόστιμα για τους παραβάτες. 

Πιο αναλυτικά, ο νέος αντικαπνιστικός νόμος θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση της πρόληψης και αγωγής υγείας, κυρίως σε μαθητές και νέους. Επιπρόσθετα, μεταξύ των ρυθμίσεων που εξετάζονται είναι η αντικατάσταση των χώρων «ελεύθερου» καπνού σε …ώρες «ελεύθερου» καπνού. 

Για παράδειγμα, στους χώρους εστίασης, σε εστιατόρια, ταβέρνες κλπ., θα απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε συγκεκριμένες ώρες και κυρίως εκείνες τις ώρες που επιλέγονται από τους πολίτες για το μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό. Αντίστοιχα για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εξετάζεται μερική «απελευθέρωση» του τσιγάρου. 

Αναφορικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και γενικότερα στα προϊόντα υποκατάστασης, θα υπάρξουν νέες αυστηρότερες διαδικασίες στον τρόπο διακίνησης και διάθεσης τους.