Ύπνος: Μας κάνει πιο ευτυχισμένους από το χρήμα

21-09-2017

Σίγουρα όταν έχουμε χρήματα οι δυνατότητες μας για μια καλύτερη ζωή είναι περισσότερες. Αυτό σημαίνει πως είμαστε απαραιτήτως και πιο ευτυχισμένοι; Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως ο καλός νυχτερινός ύπνος έχει θετικότερα αποτελέσματα ακόμα και από μια «σημαντική» αύξηση.

Χιλιάδες Βρετανοί υποβλήθηκαν σε τεστ και οι μετρήσεις έδειξαν πως στην πλειοψηφία τους αισθάνονταν καλύτερα όταν κοιμόντουσαν καλά.

Εκείνοι που δηλώνουν ικανοποιημένοι με την σεξουαλική τους ζωή, που νιώθουν ασφαλείς στη δουλειά τους και που ήταν συνδεδεμένοι με την κοινότητά τους, δηλώνουν επίσης πολύ ικανοποιημένοι από την ζωή τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός πετυχαίνει σκορ 62 στα 100, σχετικά με το πόσο καλή θεωρεί την ζωή του, με εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας να αποτελούν το 20% του πληθυσμού και να… σκοράρουν από 72 έως και 92 στα 100!

Το εισόδημα, παραδόξως, δεν έχει παρά ελάχιστη επιρροή στο πώς νιώθουν οι άνθρωποι, αφού το 50% απάντησε πως μια αύξηση που πήρε στη δουλειά επηρέασε την ποιότητα ζωής μόλις κατά μισό βαθμό στην κλίμακα.

Αντίθετα, η ποιότητα του ύπνου μέτρησε κατά 3,8 βαθμούς, ειδικά σε εκείνους που «σκοράρουν» πιο ψηλά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί η επαγγελματική επιτυχία δεν φέρνει ευτυχία
Τα λεφτά μπορούν να φέρουν την ευτυχία;