Ύπνος: Οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται έως και 9,5 ώρες

26-12-2016
Φαίνεται πως η επιστήμη είναι με το μέρος των εφήβων όσον αφορά στον ύπνο. Κι αυτό επειδή νέα Αμερικανική έρευνα έδειξε πως οι νέοι στην εφηβεία χρειάζονται τουλάχιστον 9.5 ώρες ύπνου την ημέρα και πως το σχολείο δεν θα πρέπει να ξεκινά πριν τις 8.30 το πρωί. Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
 
Ερευνητές από το Κέντρο Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) έκαναν σχετικές μελέτες και δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο περιοδικό «Morbidity and Mortality Weekly Report» του CDC.
Συμφώνησαν λοιπόν με την ίδια διαπίστωση που είχε κάνει και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.
 
Όλοι οι γιατροί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να ξεκινούν πριν τουλάχιστον τις 8:30 το πρωί. Έκαναν μάλιστα  και την ανάλογη σύσταση στις αρμόδιες Αρχές.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται 8,5 έως 9,5 ώρες, πράγμα πολύ δύσκολο με δεδομένο ότι συνήθως πέφτουν στο κρεβάτι αργά, είτε επειδή διαβάζουν, είτε επειδή βλέπουν ταινίες ή παίζουν στους υπολογιστές.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Αν Γουίτον«Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ασφάλεια και τη σχολική επίδοση των παιδιών. Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει».
 
Στην Αμερική, τα σχολεία ξεκινούν διαφορετικές ώρες, ανάλογα με την πολιτεία. Η μέση ώρα έναρξης είναι στις 8:03 το πρωί, καθώς υπάρχουν σχολεία όπως στη Λουιζιάνα όπου το κουδούνι κατά μέσο όρο χτυπάει στις 07:40, ενώ στην Αλάσκα στις 08:33.
 
Οι ερευνητές του CDC ανέφεραν ότι, από άποψη δημόσιας υγείας, η αύξηση της ώρας ύπνου των εφήβων χάρη στην καθυστέρηση έναρξης του σχολείου θα έχει σημαντικά οφέλη. Οι ειδικοί συστήνουν επίσης να κοιμούνται οι έφηβοι πιο νωρίς και να μην υπάρχουν στα δωμάτια τους υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, βιντεοπαιχνίδια και tablets που δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: