Υπομονή.. δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

26-12-2016

Όλοι έχουμε καθημερινά δεκάδες πράγματα να κάνουμε. Κι όλοι χάνουμε την υπομονή μας όταν κάτι δεν πάει καλά. Ατελείωτη ουρά στο ταχυδρομείο, καθυστερεί να κατέβει το πρόγραμμα που θέλουμε, αργεί να γίνει ο καφές στην καφετιέρα κι εμείς έχουμε αργήσει. Τότε τα νεύρα μας καταλαμβάνουν και η μέρα μας γίνεται γίνεται λίγο χειρότερη. Πως όμως μπορούμε να γλιτώσουμε από κάτι τέτοιο. Πως μπορεί κάποιος ξαφνικά να γίνει υπομονετικός; Υπάρχουν πέντε απλά τρικ που μπορείτε κι εσείς να κάνετε.

Αποκτήστε ευγνωμοσύνη
Αν είστε ευγνώμων για αυτά που κάνετε και έχετε δεν θα είστε τόσο ανυπόμονοι για άλλα. Δεν το λέμε εμείς αλλά έρευνα που έγινε τον Μάρτιο του 2014 στη σχολή Επαγγελματικής Διοίκησης Riverside στην California των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύτηκε στο Psychological Science.

Σκεφτείτε τι σας κάνει να βιάζεστε
Πολλές φορές περιμένοντας για κάποιον ή για κάτι σας πιάνει ανυπομονησία χωρίς να σκεφτείτε πως… πραγματικά δεν έχω καν λόγο να βιαστώ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε ανυπόμονη/ος για κάτι σταματήστε και σκεφτείτε… «μα γιατί βιάζομαι;» Τις περισσότερες φορές μπορεί να μην υπάρχει καν λόγος.

Κάντε τον εαυτό σας να περιμένει
Αδράξτε κάθε ευκαιρία που έχετε να κάνετε τον εαυτό σας να περιμένει για κάτι. Κάντε το σαν άσκηση. Βάλτε συγκεκριμένες ώρες για συγκεκριμένες δουλειές και μην τις κάνετε νωρίτερα ο,τι κι αν γίνει.

Μάθετε να ζείτε με το άβολο
Αυτό θα μας βοηθήσει να μην  χάνουμε την υπομονή μας όταν για παράδειγμα περιμένουμε στην σειρά για έναν γιατρό με μια ενόχληση που δεν φεύγει.

Πάρτε βαθιές αναπνοές
Η ευφορία που μας φέρνει η καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου θα μας βοηθήσει να δείξουμε μεγαλύτερη ανοχή και υπομονή σε κάτι που μας ενοχλεί ή δεν μας αρέσει.