Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού: Μέχρι το μεσημέρι τα αποτελέσματα του 33χρονου κινέζου στο “Αττικόν”

12-02-2020

Σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο “Αττικόν” .Από ώρα σε ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων 33χρονου κινέζου που μεταφέρθηκε από ιδιωτική κλινική νοτίων προαστίων στο ειδικό τμήμα του νοσοκομείου Αττικόν με συμπτώματα λοίμωξης στο αναπνευστικό υψηλό πυρετό και βήχα. Η μεταφορά του ασθενή στο Αττικόν, ένα από τα ειδικά νοσοκομεία Αναφοράς για τον κοροναϊό, έγινε με ειδική επιχείρηση, της οποία το συντονισμό είχε το ΕΚΕΠΥ, (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας).
Από τον ασθενή που είχε ταξιδέψει πριν λίγες εβδομάδες στην Κίνα, ελήφθη δείγμα και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ τα αποτελέσματα, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το μεσημέρι.
Εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγουν θετικά για τον Covid-19, όπως ονομάζεται πλέον ο κοροναϊός από τον ΠΟΥ, τότε ο 33χρονος ασθενής, θα μπει σε ειδική αγωγή, ενώ θα ελεγχθούν προσεκτικά τα άτομα που ήρθε σε επαφή. Η λήξη συναγερμού θα σημάνει εάν  τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαφτίσια από τον ΠΟΥ του νέου κοροναϊού