Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορονοϊό

28-01-2021

Δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 έχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/

Διαδικασία

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως.

Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr). Στη συνέχεια θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται και στην πλατφόρμα.

Συναίνεση κηδεμόνα

Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία. Ή /και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Παισδείας λειτουργεί Ομάδα Συντονισμού Task Force για τα σχολεία. Στόχος της ομάδας είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19.