Τροποποιήσεις από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στον νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ για τους διαβητικούς – Πρόβλεψη για διαρκή βελτίωση του ΕΚΠΥ από το Δ.Σ. του Οργανισμού

17-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Η υπόθεση εξελίσσεται πρίμα και φαίνεται ότι διαθέτει την πρωτοβουλία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος υπήρξε το μοναδικό εμπλεκόμενο στο θέμα στέλεχος το οποίο απουσίασε την περασμένη εβδομάδα από τις κατεπείγουσες διαδικασίες για την έγκριση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από το Δ.Σ. του Οργανισμού!

Έτσι, με τη διαφαινόμενη προτροπή και σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων – Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κατέθεσε το Σάββατο 16 Ιουνίου, κατεπειγόντως, στον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τάκη Γεωργακόπουλο σειρά τροποποιήσεων επί των άρτι ψηφισθέντων ρυθμίσεων του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, μάλιστα, στον άρτι ψηφισθέντα νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ θα ενσωματωθεί άμεσα – ενδέχεται να έχει ήδη ενσωματωθεί – μία ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι το Δ.Σ του Οργανισμού διατηρεί το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ζητεί από τον υπουργό Υγείας την τροποποίηση ή/και την πρόσθεση διατάξεων, οι οποίες θα βελτιώνουν τον ΕΚΠΥ υπέρ των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, ο νέος ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ ενδέχεται ίσως ακόμη και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου να δει το φως της δημοσιότητας στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

 

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωσή της, η οποία εξεδόθη αργά το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) μετά την έγκριση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διορθώσει τις περικοπές σε βάρος των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και τις απαράδεκτες παραλείψεις του νέου Κανονισμού!

 

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων διαπραγματεύσεων κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις της για την απαραίτητη τροποποίηση του ΕΚΠΥ προς τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εχθές Σάββατο 16/6/2018.

 

Διεκδικούμε και απαιτούμε να ενταχθούν όλες οι προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο νέο ΕΚΠΥ, καθώς κύριο μέλημά μας είναι η κάλυψη των πραγματικών αναγκών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της χρόνιας πάθησής μας η οποία συνεπάγεται και την απομάκρυνση του κινδύνου της εμφάνισης των επιζήμιων για την υγεία μας επιπλοκών, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια επιβαρύνουν πολλαπλάσια το Σύστημα Υγείας.

 

Αναμένουμε άμεσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας πως οι πυρετώδεις προσπάθειές μας θα πετύχουν τους δίκαιους στόχους μας!”.