Ζωή στην …πορεία διαμαρτυρίας για την Υγεία

26-12-2016

Aπροσδόκητη σύμμαχο βρήκαν στο πρόσωπο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία όταν αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ, είχε παραταχθεί στο πεζοδρόμιο κατά μήκος των λουλουδάδικων, προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές, να φτάσουν στο μέγαρο Μαξίμου. 

Η κα Κωνσταντοπούλου βγήκε στον δρόμο και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο σημείο, λέγοντας του, ότι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της κατήγγειλλαν ότι εμποδίζονται να διαμαρτυρηθούν, αν και η ίδια είχε δώσει εντολή να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στους διαδηλωτές. Οταν ο επικεφαλής, της απαντάει αμήχανα ότι αυτή ήταν η εντολή, η πρόεδρος της Βουλής, του ζητάει αυστηρά να μάθει αμέσως και να της πει, ποιος έδωσε την αντίθετη από τη δική της εντολή. “Κανείς είπε δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει το δρόμο προς τη βουλή”. Μετά από λίγο πάντως η κα Κωνσταντοπούλου αποχώρησε κρατώντας ένα λουλούδι που της πρόσφερε ένας διαδηλωτής.

Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας. Την απεργία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που διαμαρτυρονταν για την απλήρωτες εφημερίες και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές της χώρας ελλείψει χρημάτων και ανθρώπων στήριξε η ΕΙΝΑΠ ενώ ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των υπεσχημένων με αξιοπρεπείς ιατρικές αμοιβές, αποπλήρωση των δεδουλευμένων και ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη των πολιτών.