Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΕΣΥ για τη νέα διαδικασία λήψης ιατρικής ειδικότητας

05-04-2017

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου αναφορικά  με  την  πρόταση  για  την αναβάθμιση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των ιατρών και του τρόπου λήψης της ειδικότητας, δίνουν μέλη ΔΕΠ  και ιατροί του ΕΣΥ, συντονιστές  των 14μελών ομάδων εργασίας ειδικοτήτων και  εξειδικεύσεων που συγκροτήθηκε πριν ένα μήνα από το υπουργείο Υγείας.

Με επιστολή τους, 35 διακεκριμένοι επιστήμονες όλων των ιατρικών ειδικοτήτων δηλώνουν ότι:

«1.  Συμπαραστεκόμαστε στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ στις άδικες επιθέσεις που δέχεται.

  1. Η επεξεργασία των προτάσεων των Ομάδων Εργασίας Ειδικοτήτων/εξειδικεύσεων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
  2. Σύντομα θα παραδώσουμε στην επιτροπή εκπαίδευσης-μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ τις τελικές προτάσεις μας για τον τρόπο αξιολόγησης των κέντρων εκπαίδευσης των ειδικευομένων.
  1. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι ειδικευόμενοι που θα εξεταστούν σε πανελλήνιο επίπεδο θα  γνωρίζουν τον τρόπο λήψης  της  ειδικότητας προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας».

Όπως καταλήγουν στην κοινή τους ανακοίνωση, «η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο εκπαίδευσης των ειδικευόμενων  ιατρών είναι  επιτακτική  και  η διαβεβαίωση  του  ΚΕΣΥ  ότι  γρήγορα  θα  θεσμοθετήσει  τις προτάσεις μας, δίνει ελπίδες ότι μία διαχρονική απαίτηση όλων των επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων θα τελεσφορήσει».