Ύπνος: Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Δείτε το κόλπο που μπορείτε να κάνετε με τα πόδια σας (βίντεο)

01-05-2017

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Η ένταση από όλη την ημέρα, το στρες, το άγχος… όλα αυτά μας κάνουν να στριφογυρίζουμε το βράδυ χωρίς να μπορούμε να κοιμηθούμε. Τώρα όμως φαίνεται πως υπάρχει ένα κόλπο το οποίο θα μας κάνει να κοιμηθούμε σαν μωρά.

Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγουμε τον καφέ μετά το μεσημέρι, να κλείνουμε το smartphone ή το laptop τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο και να κρατάμε την κρεβατοκάμαρά μας σκοτεινή και δροσερή. Καμιά φορά αυτά όμως δεν είναι αρκετά. Και τότε έρχεται ένα νέο κόλπο το οποίο οι επιστήμονες βρήκαν πως μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε.

Ποιοι είναι αυτό;
Την επόμενη φορά που θα είστε ξαπλωμένοι τη νύχτα, αλλά δεν θα σας έρχεται ύπνος, δοκιμάστε να βάλετε ένα ή και τα δύο πόδια έξω από κάτω από τα σκεπάσματα.

Είναι κάτι που είναι πιο αποτελεσματικό όταν έχει κρύο και σκεπάζεστε ολόκληροι με βαριά καλύμματα. Αυτό το “κόλπο” θα σας βοηθήσει να μειώσετε την εσωτερική σας θερμοκρασία, κάτι που “σηματοδοτεί” στον εγκέφαλο και το σώμα σας ότι είναι ώρα για ύπνο.

Δείτε το πώς η επιστημονική ομάδα του Science of Us οπτικοποίησε αυτήν τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο μεσημεριανός ύπνος φέρνει ευτυχία
Ύπνος: Πως επηρεάζεται από το κινητό δίπλα στο κρεβάτι