Γυμναστική: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε

17-02-2018

Η γυμναστική, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, είναι ένα εντελώς προσωπικό θέμα. Ορισμένοι κάνουν πολύ, άλλοι κάνουν λιγότερο. Υπάρχουν κι αυτοί που δεν αντέχουν να κάνουν καθόλου. Επίσης, κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και τις δικές του αντοχές όσον αφορά στην γυμναστική. Πόσο συχνά άραγε πρέπει να κάνουμε γυμναστική;

Οι ειδικοί συνιστούν να γυμναζόμαστε τρεις φορές την εβδομάδα. Εάν επιλέξετε να γυμνάζεστε πιο συχνά, φροντίστε να αλλάξετε την ένταση των προπονήσεων έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να ανακάμψει μετά από την προπόνηση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν μια μέρα κάνετε ασκήσεις γυμναστικής με το σώμα σας όπως καταλήψεις, βάρη καλό είναι να εξισορροπήσετε την προπόνηση με μια αερόβια άσκηση χαμηλότερης έντασης για να βοηθήσετε την αποκατάσταση.

Καλό είναι οι ασκήσεις να διαρκούν από 30 έως 90 λεπτά. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι όσο πιο έντονη είναι η προπόνηση τόσο μικρότερη σε διάρκεια θα πρέπει να είναι.

Όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι να προσπαθείτε να είστε ενεργοί ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα γυμνάζεστε το περισσότερο 2 φορές την εβδομάδα. Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το τίποτα. Και τέλος ο κάθε άνθρωπος πρέπει να πειραματιστεί και να βρει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και τον κάνει χαρούμενο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γυμναστική: Γιατί πρέπει να κάνουμε μόνο το Σαββατοκύριακο