Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανακουφιστική φροντίδα προωθεί το υπουργείο Υγείας

26-11-2018

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανακουφιστική Φροντίδα, προωθεί το υπουργείο Υγείας. το Σχέδιο θα καταρτίσει η Εθνική Επιτροπή για την ανάπτυξη και την υλοποίηση της στρατηγικής για την ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα. Η Επιτροπή θα υποστηρίζεται συμβουλευτικά από τον Δρ. Stephen Connor, Εκτελεστικό Διευθυντή της Παγκόσμιας Ένωσης Υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας (Worldwide Hospice Palliative Care Alliance), ο οποίος διαθέτει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη Εθνικών Σχεδίων Δράσης από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέας Γιώργου Γιαννόπουλου, έργο της Επιτροπής είναι η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου στο οποίο θα περιγράφεται αναλυτικά ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την ανάπτυξή του καθώς και παραδείγματα υλοποίησής του.

Το έργο της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σε τρείς φάσεις, ως εξής:

Α ́φάση: Σύνταξη έκθεσης σκοπιμότητας και εκτίμησης αναγκών.

Β ́φάση: Αποτύπωση Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Γ ́φάση: Παρακολούθηση της υλοποίησης του εθνικού Σχεδίου και υποστήριξη των εμπλεκομένων φορέων.

Τη λειτουργία της Επιτροπής θα συντονίζει η Δρ. Ευγενία Βαθάκου, Νομικός με εξειδίκευση σε θέματα ανάλυσης και επίλυσης συγκρούσεων. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αναλαμβάνει και την υποστήριξη των εργασιών της, συμπεριλαμβανομένης και της γραμματειακής υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχουν τροφές που ανακουφίζουν τον πόνο;

Μόνον ο ΕΟΦ χάνει από την παραίτηση της Κατερίνας Αντωνίου!