ΕΟΦ: Νέος συναγερμός για δύο σκευάσματα που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου

26-11-2018

Νέος «συναγερμός» σήμανε στον ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα για την υγεία προϊόντα που κυκλοφορούν και στη χώρα μας, μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τα προϊόντα: Μacsy bien-etre (παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής) και Biostenix sensi oil (διαφημίζεται για την αντιμετώπιση προβλημάτων ακοής).

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης των Βελγικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Μacsy bien-etre. To προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και δεν αποκλείεται να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή του Βελγίου ,το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανώτερου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Επιπρόσθετα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει ότι το προϊόν “Biostenix sensi oil, ear cleaning oil, φιαλίδιο καφέ σκούρου χρώματος ή και άχρωμο, χωρητικότητας 15 mL” το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων ακοής, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα από τον Ε.Ο.Φ.. Επί πλέον στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Μια μεγάλη ανατροπή άνευ σημασίας