Το καλό νέο της εβδομάδας: Φαίνεται ότι τα βρίσκουν υπουργείο και πάροχοι σχετικά με το ραδιοφάρμακο

17-05-2019

Χαραμάδα αισιοδοξίας μετά τις σημερινές επαφές του υπουργείου Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων σχετικά με το ραδιοφάρμακο των ογκολογικών ασθενών. Σημειώνεται, ότι όπως είχαν ανακοινώσει οι πάροχοι, θα σταματούσαν να το διαθέτουν από Δευτέρα διότι υπήρξε εμπλοκή με το υπουργείο λόγω του υψηλού clawback.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε την υπόσχεσή του στους παρόχους ότι θα αυξήσει τον προϋπολογισμό του 2018 κατά τρία εκατομμύρια, και άλλα τρία για το 2019. Υπόσχεση που δέχθηκαν με ικανοποίηση οι πάροχοι αφού η αύξηση, αυτομάτως θα σημάνει μία σημαντική μείωση του clawback, (μια πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι από 45% θα πέσει στο 12%).

Επί πλέον όμως υπήρξαν περαιτέρω δεσμεύσεις από τη μεριά του υπουργείου, για άμεση έναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με τον ΕΟΠΥΥ μέσα στο 2019, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την παραγωγό εταιρεία, κάτι βέβαια που θα επιφέρει και αλλαγές στο clawback, αφού εάν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το clawback θα πρέπει να επιβαρύνει την παραγωγό εταιρεία, και όχι τους παρόχους.

Έτσι λοιπόν, εάν όσα  διαμηνύθηκαν σήμερα στους παρόχους, μπουν στο πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα, τότε και οι πάροχοι θα άρουν την απόφασή τους για διακοπή του ραδιοφαρμάκου προς τους ασθενείς από την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Όταν κάνουν έρωτα οι ελέφαντες το γρασίδι υποφέρει