Δημοσκόπηση Marc: Κίνηση ματ, η επιλογή Τσιόδρα Χαρδαλιά στην ενημέρωση για το Covid19

16-04-2020

“Κίνηση ματ” αποδεικνύεται σύμφωνα με την κοινή γνώμη, η επιλογή της κυβέρνησης, να επιλέξει το χαρισματικό δίδυμο Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Αναθέτοντας  στον πράο και σοβαρό  λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα και στο δυναμικό και αποτελεσματικό υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την ευθύνη της επικοινωνίας, με όλους τους Έλληνες, κάθε απόγευμα, για τις εξελίξεις της υγειονομικής κρίσης του covid 19,  και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, φαίνεται ότι έπεσε διάνα, σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Μarc για λογαριασμό του Alpha.

 Δημοφιλέστερος λοιπόν των Ελλήνων, και μάλιστα με διαφορά, φαίνεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 94,6% των ερωτηθέντων, απάντησαν πως έχουν θετική, ή μάλλον θετική άποψη, για το πρόεδρο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, που έχει αναλάβει την ενημέρωση των δημοσιογράφων κάθε απόγευμα. Πρόσωπο δημοφιλές, και αμέσως μετά τον κο Τσιόδρα, είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την έρευνα, το 84,3% των ερωτηθέντων, έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα εντύπωση κάνει ότι το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά, ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00, ενώ μόνο το 6,2%  δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Επίσης το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του. Μόλις 3% τονίζει ότι παρά τις απαγορεύσεις θα πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση. Αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, το 91,6% πολιτών απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι και μόνο το 6% θα έχει στο σπίτι με συγγενείς.

Ως προς τα πολιτικά ευρήματα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών, αφού συγκεντρώνει το 63,1%  αυτών που τον θεωρούν ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, έναντι του 19,1% που υπεψηφίζουν τον κο Τσίπρα, εκτινάσσοντας τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 23,3%.

Μάλιστα το 80,4% απαντά πως τα μέτρα περιορισμού διασποράς της πανδημίας, ήταν αναγκαία, το 10,5% θεωρεί πως είναι ανεπαρκή και πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα αλλά υπάρχει και ένα 8,7% που δηλώνει ότι βρίσκει τα μέτρα είναι υπερβολικά.