άνδρας που τον έχει πάρει ο ύπνος

Ύπνος: Αυτό είναι το κόλπο για να κοιμηθείτε αμέσως

Ο ύπνος δεν είναι το ίδιο εύκολη υπόθεση για όλους. Ορισμένοι δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν. Για αυτούς υπάρχει ένας τρόπος να λύσουν το πρόβλημα τους και να τους πάρει ο ύπνος μέσα σε δυο λεπτά… 120 δευτερόλεπτα. Και μάλιστα, τον χρησιμοποιούν και στον Αμερικανικό στρατό.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα βιβλίο του 1981 με τίτλο “Relax and Win: Championship Performance”. Την ιστορία από το βιβλίο περιέγραψε η συγγραφέας Sharon Ackman στο medium.com πριν από τρία χρόνια. Στο βιβλίο, οι αναγνώστες λένε πώς να χαλαρώνεις και επίσης πώς να αποκοιμάσαι μέσα σε δύο λεπτά. Σύμφωνα με το βιβλίο, αυτό είναι κάτι που φαίνεται να χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ.

“Η Σχολή Προ-Πτήσης του Ναυτικού των ΗΠΑ ανέπτυξε μια επιστημονική μέθοδο για να μπορεί κανείς να αποκοιμηθεί μέρα ή νύχτα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά”, έγραψε η Ackman. “Μετά από έξι εβδομάδες εξάσκησης, το 96% των πιλότων μπορούσαν να αποκοιμηθούν μέσα σε δύο λεπτά ή λιγότερο. Ακόμα και μετά από κατανάλωση καφέ, ή με πυροβολισμούς να ακούγονται στο παρασκήνιο»!

Πώς να αποκοιμάστε μέσα σε δύο λεπτά

Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσετε το μυαλό σας. Για να το κάνετε αυτό, συνιστάται να χαλαρώσετε όλους τους μυς του προσώπου σας.
Στη συνέχεια, ρίξτε τους ώμους σας και χαλαρώστε τα χέρια σας.
Εκπνεύστε τον αέρα και χαλαρώστε το στήθος σας
Έπειτα, χαλαρώστε επίσης τα πόδια σας.
Για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, αδειάστε το μυαλό σας από τα πάντα. Είτε φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο σε έναν άνετο καναπέ ή, αν δυσκολεύεστε, πείτε τις λέξεις «μην σκέφτεσαι» ξανά και ξανά διότι αυτό υποτίθεται ότι μπορεί να βοηθήσει.
Και αν το κάνετε όλα αυτά στη σειρά, σύντομα θα σας πάρει ο ύπνος!
Η Ackman είπε ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη τεχνική για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πολέμου ή σε έντονες καταστάσεις στρες.

Ο καλός ύπνος είναι υγεία

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο ύπνος μεταξύ έξι και εννέα ωρών το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των καρδιακών παθήσεων, ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει τις μάλλον καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η στέρηση ύπνου στο σώμα. Αν και δεν το καταλαβαίνουμε εντελώς, ο ύπνος είναι εξαιρετικά χρήσιμος.

Επομένως, εάν πρέπει να πάρετε έναν γρήγορο υπνάκο, ή αν ταλαιπωρήστε κάθε φορά να αποκοιμηθείτε, γιατί να μην δοκιμάσετε αυτήν την παλιά τεχνική του στρατού των ΗΠΑ; Εφόσον λειτούργησε για τους πιλότους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τότε μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς!

Πηγή: https://medium.com 
Πηγή: https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: 7 συμβουλές για να ξυπνάτε πιο χαρούμενοι

In this article