Αυτή είναι η διατροφική έλλειψη που κάνει κακό στη μνήμη μας

13-04-2017

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη μας είτε θετικά είτε αρνητικά. Φαίνεται λοιπόν πως ένας από αυτούς είναι και η διατροφή, όπως προκύπτει από νέες έρευνες. Όπως λένε οι ειδικοί, ο εγκέφαλος μας χρειάζεται συγκεκριμένες ουσίες για να λειτουργήσει σωστά. Κάποιες δίαιτες λοιπόν μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη νόηση, τη μνήμη και τη μάθηση αφού μας στερούν αυτές τις ουσίες.

Γι’ αυτό το λόγο η έλλειψη συγκεκριμένων ουσιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τροφή που επιλέγει κάποιος μπορεί να έχει άμεση επίδραση στη νοητική συμπεριφορά.

Οι δημοφιλείς δίαιτες που έχουν λίγους υδατάνθρακες ή καθόλου έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική για αρνητική επίδραση στη μνήμη και τη νόηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οι γυναίκες που κατανάλωναν λίγους υδατάνθρακες εμφάνισαν σταδιακή μείωση της απόδοσης στις εργασίες που απαιτούσαν μνήμη, σε σύγκριση με γυναίκες που έτρωγαν λίγες θερμίδες.

Ο χρόνος αντίδρασης στις γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ήταν πιο αργός και η μνήμη δεν ήταν τόσο καλή όσο των γυναικών που ακολουθούσαν δίαιτα με λίγες θερμίδες. Ωστόσο, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, σε εργασίες που απαιτούσαν αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες ή λιπαρά έδειξαν βραχυπρόθεσμη βελτίωση στην προσοχή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Κάνει καλό στη μνήμη των γυναικών
Θέλετε να έχετε καλύτερη μνήμη; Σηκώνετε βαράκια