Αλλαγές με γοργούς ρυθμούς στις διοικήσεις των νοσοκομείων

10-01-2019

Σε σταδιακές αλλαγές στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων προχωρά το υπουργείο Υγείας. Κάποιες αλλαγές στους διοικητές ή υποδιοικητές γίνονται μετά από αρνητική αξιολόγησή τους ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η αντικατάσταση γίνεται μετά από παραίτηση των επικεφαλής των νοσοκομείων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες είναι ο αριθμός των σχετικών αποφάσεων που δημοσιεύονται στη διαύγεια. Μέσα σε λίγες ώρες δημοσιεύθηκαν τρεις παραιτήσεις, δύο διορισμοί , μία πρόωρη λήξη θητείας και μόλις μία ανανέωση θητείας. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην:

Αποδοχή της παραίτησης του Διοικητή στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” -ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”, αρμοδιότητας της 2ηςΥ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του Υπουργείου Υγείας, κ. ΜΠΟΥΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, από 19-12-2018.

Αποδοχή της παραίτησης του Αναπληρωτή Διοικητή του διασυνδεόμενου Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Λήμνου, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, του Υπουργείου Υγείας, κ. Μονοκρούσου Θεόδωρου από 15-11-2018.

Αποδοχή της παραίτησης του Διοικητή στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ», αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, του Υπουργείου Υγείας, κ. Λυριντζή Πέτρου, από 28-11-2018.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στον:

Διορισμό του Αναστάσιου Μίχα (Πτυχιούχο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών), ως Αναπληρωτή Διοικητή στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ –ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ –ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΑΡΥΣΤΟΣ, αρμοδιότητας 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας , πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με τριετή θητεία.

Διορισμό του Ανδρέα Πάλλη (Πτυχιούχο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) ως Αναπληρωτή Διοικητή στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με τριετή θητεία.

Διορισμό του Ανδρέα Τσώλη (Πτυχιούχο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, ως Διοικητή) στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με τριετή θητεία.

Παράλληλα αποφάσισε την πρόωρη λήξη της θητείας του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ», με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», αρμοδιότητας 1ης Υ.Πε. Αττικής, Σαρισαβίδη Λαζάρου καθώς και την ανανέωση της θητείας του Γεώργιου Αντύπα (Πτυχιούχου Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) ως Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία.

Διαβάστε επίσης