Ανησυχία για τις “κόκκινες” περιοχές και τα “εισαγόμενα” κρούσματα. Στο “τραπέζι” νέα τοπικά lockdown

Θεσσαλονίκη
04-01-2021

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 6 περιοχές της χώρας με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και την κυβέρνηση να μην αποκλείει το ενδεχόμενο νεων αυστηρών τοπικών lockdown. Πρόκειται για το Ζεφύρι, τον Ασπρόπυργο – που βρίσκεται ήδη σε lockdown-, το Ίλιον, το Κερατσίνι, το Μενίδι και το Περιστέρι, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερό και δεν επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα στο τραπέζι των συζητήσεων να έχει ριχτεί πλέον και το ενδεχόμενο για νέα αυστηρά τοπικά lockdown.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, κρίσιμη θεωρείται η Τρίτη 5 Ιανουαρίου για να δούμε πώς πηγαίνει η επιδημία στη χώρα μας, καθώς τις προηγούμενες μέρες τα τεστ ήταν λιγότερα και λιγότεροι πολίτες προσέρχονταν για να υποβληθούν λόγω εορτών. Αν στα στοιχεία καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, τότε στις συγκεκριμένες περιοχές θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία των ειδικών για τα «εισαγόμενα» κρούσματα, μετά και τον εντοπισμό κρούσματος σε ταξιδιώτη από το Ντουμπάι. Το θετικό κρούσμα προέκυψε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι.

«Συναγερμός» για τα Φώτα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων, με το ενδιαφέρον των Αρχών να επικεντρώνεται τώρα στην ημέρα των Θεοφανίων. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του καθαγιασμού των υδάτων και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει γίνει αποδέκτης αντιδράσεων από κληρικούς, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για τους πιστούς τα Θεοφάνια με όλα τα μέτρα προστασίας που προέβλεπε η απόφαση της κυβέρνησης παραμονές των γιορτών.