Η άσκηση στη μέση ηλικία μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

30-08-2017

Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο στη μέση ηλικία να ασκηθεί  τακτικά και σωστά. Είναι όμως θέμα υγείας… κι όπως φαίνεται από νέα έρευνα Νορβηγών επιστημόνων, η άσκηση στη μέση ηλικία μπορεί να σώσει κάποιον ακόμα και από έμφραγμα.

Ερευνητές από το Τμήμα Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο στην Νορβηγία μελέτησε 2.000 άντρες ηλικίας από το 40 έως 60 ετών τους οποίους παρακολουθούσε από την δεκαετία του ’70.
Στην αρχή, οι ειδικοί παρακολουθούσαν την καθημερινότητα τους για 7 χρόνια για να δουν τις αλλαγές στις συνήθειες τους όσον αφορά στην άσκηση και την σωματική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν από τα αποτελέσματα που έδειξαν πως το 65% έκανε λιγότερη άσκηση μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια ενώ μόλις το 35% γυμναζόταν περισσότερο.
Στη συνέχεια οι ειδικοί παρακολούθησαν τους εθελοντές για άλλα 23 years. Διάστημα κατά το οποίο 8 άντρες υπέστησαν εγκεφαλικό.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές όσοι έκαναν γυμναστική στα 40 τους και τα 50 τους μείωναν έως και 56% την πιθανότητα να υποστούν εγκεφαλικό ενώ, όπως είδαν, ακόμα και η μέτριας έντασης γυμναστική είναι αρκετή για να κάνει τα θαύματα της.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Άσκηση: Αυτά είναι τα 3 σημάδια πως πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο