Εγκυμοσύνη: Γιατί οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να αποφεύγουν τα πολλά λαχανικά

08-03-2017

Γνωρίζουμε όλοι μας πως τα λαχανικά είναι ο,τι πιο υγιεινό μπορεί να φάει κάποιος. Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγε κάποιος πως οι γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν πρέπει να τρώνε πολλά λαχανικά; Κι όμως! Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αποκαλύπτει πως οι τα πολλά λαχανικά είναι επικίνδυνα για τις έγκυες γυναίκες εξ αιτίας των φαρμάκων τα οποία έχουν επάνω τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Columbia στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν πως οι μέλλουσες μητέρες μπορεί να βλάπτουν το μωρό χειρότερα με τα πολλά λαχανικά εξ αιτίας των φυτοφαρμάκων με τα οποία τα ψεκάζουν.
Αυτό φαίνεται να ισχύει περισσότερα για τα λαχανικά με τα πράσινα φύλλα όπως είναι για παράδειγμα τα μαρούλια ή τα λάχανα.

Παλαιότερες έρευνες έχουν επίσης συνδέσει την κατανάλωση λαχανικών που έχουν ποτιστεί με φυτοφάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την χαμηλή νοητική λειτουργία των παιδιών που έχουν γεννηθεί.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα οφέλη από τα λαχανικά που τρώει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να καταστρέφονται από αυτές τις ουσίες με τα οποία τα ψεκάζουν.
Και τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να προστατέψει τον εαυτό και το μωρό που έχει μέσα της; Οι ειδικοί συστήνουν να ξεφλουδίζουμε αυτά τα λαχανικά όσο καλύτερα και περισσότερο γίνεται και να πίνουμε καθημερινά αρκετό εμφιαλωμένο νερό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φολικό Οξύ: Γιατί είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη;
Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη: Βλάπτει τα νεφρά των παιδιών