Κορονοϊός: Επεκτείνεται ο εμβολιασμός σε ακόμη 40 νοσοκομεία. Από τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός και στα γηροκομεία

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
01-01-2021

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι της Covid-19 σε εννέα νοσοκομεία της χώρας και από την Δευτέρα επεκτείνονται και σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει την σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε έως τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστοί οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών.  Έτσι, στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και 36 νοσοκομεία στις 11 Ιανουαρίου.Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης.

Στο μεταξύ, να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννακό, πρόκεται για περισσότερους από 5.000 υγειονομικούς. Όπως σημειώνει, «πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μηνός», και τονίζει την ανάγκη να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων στους υγειονομικούς που νόσησαν, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν καλύπτονται πλέον από αυτά.

Να ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους και έσωσαν ζωές, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».