Κορωνοϊός: Προειδοποίηση από το 2007!

01-04-2020

Από τον Οκτώβριο του 2007, οι επιστήμονες προειδοποιούσαν και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου!

Ωρολογιακή βόμβα για την δημόσια υγεία, χαρακτήριζαν την δεξαμενή των ιών SARS στις νυχτερίδες και τις συνήθειες φαγητού εξωτικών ζώων στη Νότια Κίνα.

Το healthview παρουσιάζει την μελέτη με τίτλο «Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο από Κορωνοϊό ως παράγοντας αναδυόμενης και επανεμφανιζόμενης μόλυνσης», του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κόνγκ που δημοσιεύτηκε το 2007, στο επιστημονικό περιοδικό CLINICAL MICROBIOLOGY REVIEWS.

Μετά δηλαδή την επιδημία του 2003 και τον πρώτο ιό SARS, όπου υπήρχαν τα πρώτα στοιχεία για ανάλυση (στοιχεία του ιού, κλινικά ευρήματα κλπ) και μεταξύ άλλων υπάρχει σαφής προειδοποίηση για το μέλλον.

Όπως σημειώνεται στο τέλος της μελέτης στην παράγραφο με τίτλο «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επανεμφάνιση του SARS», και στη σελίδα 24: «H παρουσία μιας μεγάλης δεξαμενής ιών όπως ο SARS-CoV σε νυχτερίδες horseshoe (είδος νυχτερίδων) καθώς και η κουλτούρα βρώσης εξωτικών θηλαστικών στη νότια Κίνα, αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα.

Η πιθανότητα επανεμφάνισης του SARS και άλλων νέων ιών από ζώα ή εργαστήρια και συνεπώς η ανάγκη για ετοιμότητα δεν πρέπει να αγνοείται».

Φαίνεται ότι μάλλον την αγνοήσαμε…

Δείτε εδώ όλη τη μελέτη