Μήπως σκουπίζεστε στην τουαλέτα με τον λάθος τρόπο;

04-11-2017

Κάθε τουαλέτα είναι οπλισμένη με χαρτί γιατί φυσικά κάθε φορά που κάνουμε την ανάγκη μας θα πρέπει να σκουπιστούμε. Πόσο σίγουροι είστε όμως πως σκουπίζεστε με τον σωστό τρόπο ώστε να προστατεύετε την υγιεινή σας;

Κι όμως, όπως μας λένε οι γιατροί, ακόμα και το πώς σκουπιζόμαστε στην τουαλέτα το κάνουμε κι αυτό λάθος. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο λάθος τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σκούπισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρωκτικές αμυχές, μικρά κοψίματα δηλαδή στην περιοχή.

Ο Rose George, συγγραφέας του σχετικού πονήματος «The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters», δήλωσε πως το χαρτί υγείας δεν αφαιρεί τα υπολείμματα όπως πρέπει. «Με κάνει αμήχανο το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι κινούνται τριγύρω με βρόμικους πισινούς πιστεύοντας πως είναι καθαροί».

Ο ειδικός επιμένει πως το χαρτί τουαλέτας μετακινεί απλώς τις ακαθαρσίες από το ένα μέρος στο άλλο, δεν τις αφαιρεί. Κάτι που λένε εξάλλου και οι γιατροί, συνιστώντας τη χρήση υγρών χαρτομάντιλων για υγιεινότερα αποτελέσματα.

Ακόμα και διάσημοι έχουν συνταχθεί σε εκστρατείες ενημέρωσης για σωστότερο σκούπισμα και ο Γουίλ Σμιθ είναι εδώ σταθμός. Ο γνωστός ηθοποιός εντυπωσιάστηκε τόσο από τη χρήση υγρών χαρτομάντιλων που τα χαιρέτισε ως «ιδιαίτερα και απίστευτα»: «Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι. Όταν βιώνω κάτι που είναι ιδιαίτερο και απίστευτο, μου αρέσει να το μοιράζομαι με τους ανθρώπους. Όποιος χρησιμοποιεί στεγνό χαρτί τουαλέτας, δεν παρέχει στον εαυτό του πραγματικές υπηρεσίες», είχε δηλώσει στο Radio 1 του BBC…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
6 πράγματα πιο βρώμικα κι από το καπάκι της τουαλέτας (βίντεο)
Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε μαζί το κινητό στην τουαλέτα