Παχυσαρκία: Το μαύρο πιπέρι στον αγώνα κατά της νόσου

12-01-2018

Είναι ορισμένοι άνθρωποι που τους αρέσουν τα πικάντικα φαγητά με το πολύ πιπέρι. Φαίνεται πως καλά κάνουν. Γιατί τώρα, νέα έρευνα Ινδών επιστημόνων δείχνει πως το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Οι ίδιοι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η πιπερονάλη, μια ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα, «μειώνει σημαντικά» τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara της Ινδίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την έρευνα πάνω σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι όσα είχαν λάβει ως συμπλήρωμα την πιπερονάλη, σημείωσαν χαμηλότερο σωματικό βάρος, χαμηλότερο ποσοστό λίπους, χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και ισχυρότερα οστά σε σύγκριση με τα ζώα που δεν είχαν λάβει ως συμπλήρωμα το πιπέρι.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η πιπερονάλη θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση ορισμένων γονιδίων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Σε άρθρο τους στο περιοδικό Nutrition and Metabolism, οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν: «Τα ευρήματά μας, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της πιπερονάλης ως ισχυρού παράγοντα κατά της παχυσαρκίας, μας παρέχουν επιστημονικά στοιχεία για την παραδοσιακή του χρήση και μας προτρέπουν να το εντάξουμε σοβαρά στη διατροφή μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παχυσαρκία: Την δημιουργούν τραυματικές και στρεσογόνες εμπειρίες
Βούρτσισμα δοντιών: Μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία και διαβήτη