Σεξ: Πως οι σεξουαλικές επαφές τονώνουν τη μνήμη

24-04-2017

Αμέτρητο μελάνι έχει χυθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σεξ για την υγεία μας. Τώρα, μια ακόμα έρευνα Καναδών επιστημόνων έρχεται να προσθέσει άλλο ένα καλό που μας προσφέρει το σεξ. Ποιο είναι αυτό; Καλύτερη μνήμη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGhill του Καναδά ρώτησαν 78 νεαρές γυναίκες (ηλικίας 28 έως 29 ετών) πόσο συχνά κάνουν σεξ και στη συνέχεια τις υπέβαλαν σε μια σειρά από τεστ μνήμης. Τα τεστ αφορούσαν την απομνημόνευση και την ανάκληση λέξεων και προσώπων ώστε να αξιολογηθεί η λειτουργία της ενεργής μνήμης τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη μας.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή πετυχαίνουν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης της λεγόμενης ενεργής μνήμης, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Οι γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ ήταν και αυτές που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στη θετική επίδραση του σεξ στην εγκεφαλική λειτουργία. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι οι πιο σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες είχαν καλύτερες επιδόσεις στην απομνημόνευση λέξεων παρά προσώπων. Πώς εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επεξεργασία των λέξεων ελέγχεται από τον ιππόκαμπο, ενώ στην απομνημόνευση προσώπων εμπλέκονται άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Αν και στη νέα μελέτη συμμετείχαν μόνο γυναίκες, αντίστοιχες έρευνες στο παρελθόν έχουν υποδείξει ότι το συχνό σεξ έχει τα ίδια οφέλη και για τους άνδρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το σεξ βοηθάει τη μνήμη
Πως οι σεξουαλικές σκέψεις κάνουν καλό στην μνήμη μας