Το Ερρίκος Ντυνάν στη «μάχη» του κορονοϊού

10-12-2020

Την επανένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ, ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αιτήθηκαν και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, «το Σωματείο μας, παρακολουθώντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας για την ενδυνάμωση και τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επιθυμεί να θέσει και πάλι επί τάπητος το θέμα της επανένταξης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης».

Τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων βλέποντας όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας να είναι ασφυκτικά γεμάτα και το Υπουργείο Υγείας να στέλνει no-covid 19 ασθενείς στο Νοσοκομείο μας για την αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η πολιτεία γνωρίζοντας ότι το Ερρίκος Ντυνάν είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσοκομεία στην Ελλάδα με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό αναζητά συνδρομή, η οποία σαφώς και δίνεται την δύσκολη αυτή στιγμή, ενώ είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρόσκαιρη αυτή κατάσταση πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη συνεργασία». Το Ερρίκος Ντυνάν –σημειώνουν- μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρωγό και στρατηγικό σύμμαχο του ΕΣΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, «καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα του Ντυνάν, ενώ αιτούμαστε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργείο Υγείας, ώστε να του αναπτύξουμε την προσέγγιση των εργαζομένων επί του θέματος, το οποίο άπτεται του δημοσίου συμφέροντος και επιτάσσει τον επαναπροσδιορισμό του κοινωνικού χαρακτήρα του νοσοκομείου και την επανένταξή του στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας».