Η επόμενη ημέρα στη φαρμακοβιομηχανία – Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει την θέση της στην δημιουργικότητα

13-05-2020

Tο Healthview, δίνει το λόγο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Πώς βλέπουν οι επικεφαλής των εταιρειών την πορεία της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό πλαίσιο και τη νέα “κανονικότητα” που δημιουργείται και αφορά όχι μόνο την τοπική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την παγκόσμια.

Η επόμενη ημέρα στη φαρμακοβιομηχανία-Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

Φιλοξενούνται οι απόψεις των κ.κ.: Δημήτρη Δέμου (Demo), Ιουλίας Τσέτη (Unipharma, Intemed) και ακολουθούν όλες οι μεγάλες εταιρείες, ενώ θα ολοκληρωθεί με μια συνοπτική παρουσίαση: Δείτε παρακάτω την οπτική της κα Ιουλίας Τσέτη.

«Η πανδημία του SARS COVID-19 που βιώσαμε όλοι μας, κράτη, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και εξαιρετικά διδακτική από κάθε πλευρά. Ένας ιδιότυπος πόλεμος με έναν δύσκολο αν και αόρατο εχθρό.

Είδαμε και εξετάσαμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας, εργαστήκαμε σκληρά, δυναμώσαμε, και παράλληλα διαπιστώσαμε τις αξίες και τις αρετές μας σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο.

Το ερώτημα είναι πώς θα οδηγηθούμε στην επόμενη ημέρα. Εκτιμώ ότι η ανασφάλεια σταδιακά, θα δώσει την θέση της στην δημιουργικότητα και στην ανάγκη για διαφορετική σκέψη και δράση. Πρέπει να βγούμε από το κουτί μας και να σκεφθούμε διαφορετικά, καινοτόμα, πρωτοποριακά. Με συμμάχους μας την τεχνολογία, τη διαρκή εκπαίδευση, την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη, να δράσουμε καίρια, για το καλό της ελληνικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Να γίνουμε ο καθένας από την πλευρά του, Ηγέτης στον κλάδο και στη δουλειά του, να δημιουργήσουμε παραγωγή και αυτάρκεια στις οικονομίες μας- σε αυτό μπορεί να πρωτοταστήσει η Ευρώπη, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κίνα και την Ινδία αναφορικά με την αγορά πρώτων υλών- και να δούμε ξανά στην Ελλάδα, τον καπνό, από τα βιομηχανικά φουγάρα!

Εντός του 2020, η διοίκηση του ΟΦΕΤ (Όμιλος Φαρμακευτικών Εταιρειών Τσέτη), προχωρά, στη δημιουργία της νέας μονάδας εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών Uniherbo στα Οινόφυτα. Η βιομηχανική μονάδα Uniherbo ουσιαστικά έρχεται να συμπληρώσει την καθετοποίηση στην παραγωγή των μονάδων του ΟΦΕΤ. Με την Uniherbo, ο Όμιλος θα μπορεί να υλοποιεί παραγωγή παραφαρμακευτικών και φαρμακευτικών προϊόντων με δική του πρώτη ύλη από εκχυλίσματα φαρμακευτικών φυτών. Παράλληλα όμως, η Uniherbo θα λειτουργεί και ως ένα Ινστιτούτο (ή ένα hub) φοιτητών και επιστημόνων.

Το πλάνο συνολικά για τον Όμιλο έως το 2025 προβλέπει αύξηση του τζίρου πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ, ΕBITDA 20% επί του τζίρου, επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, μείωση του τραπεζικού δανεισμού κατά 40% και αύξηση της καθαρής θέσης πάνω από τα 140 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο ΟΦΕΤ απασχολεί συνολικά 565 εργαζομένους».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

Μάριος Κοσμίδης: Οι δαπάνες στην υγεία επένδυση στην ευημερία

Άρης Μητσόπουλος: Αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας

Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Ελένη Ζέκκα: «Μπορούμε περισσότερα»

Μάριος Κάτσικας: Αποεπένδυση ή ανάπτυξη;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κρίση ανέδειξε τη συμβολή μας