Η επόμενη μέρα στην Φαρμακοβιομηχανία – Αρης Μητσόπουλος: Αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας

15-05-2020

Tο Healthview, δίνει το λόγο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Πώς βλέπουν οι επικεφαλής των εταιρειών την πορεία της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας, στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό πλαίσιο και τη νέα “κανονικότητα” που δημιουργείται και αφορά, όχι μόνο την τοπική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την παγκόσμια. Ο ‘Αρης Μητσόπουλος διευθύνων σύμβουλος της RAFARM μας λέει:

Στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και διανύουμε, η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της. Με αίσθηση ευθύνης συμμετείχαμε στην συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 αφενός με την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε φάρμακα, δωρεές σε κοινωνικά φαρμακεία, προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού, καθώς και την δωρεάν παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικού.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας τόσο για την αυτάρκεια της χώρας σε φάρμακα όσο και για τις σημαντικές επενδύσεις. Δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και αυξήθηκε σημαντικά η εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου συμβάλλοντας καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας. Αυτήν την στιγμή περισσότεροι από 3.000.000 ασθενείς στην Ελλάδα, καλύπτονται από φάρμακα που παράγονται στην Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ενώ το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν. Πιστεύουμε λοιπόν ότι οι αρνητικές – κατά τα άλλα – συγκυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύουν την σημαντικότητα του αξιόπιστου φαρμάκου που παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ενισχύουν την ανάγκη περαιτέρω διείσδυσης των γενοσήμων στην Ελλάδα.

Άλλωστε η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε ο COVID 19, ανέδειξε περίτρανα ότι με συνεργασία, συλλογική ευθύνη και πίστη στις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα.

Ήμουν και παραμένω αισιόδοξος για την επόμενη μέρα θεωρώντας δεδομένη την συμπαράσταση της πολιτείας.

Η RAFARM με σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και έχοντας παρουσία σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο, είμαστε παγκοσμίως ένας αναγνωρίσιμος σημαντικός παίκτης στον χώρο των στείρων προϊόντων (οφθαλμικά και ενέσιμα) και γίναμε η πρώτη Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία με προϊόντα εγκεκριμένα από τον FDA που κυκλοφορούν εδώ και δυο χρόνια στην αγορά των ΗΠΑ. Στην επόμενη πενταετία υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. Ευρώ. Η επένδυση αφορά νέες παραγωγικές μονάδες, με επιστέγασμα την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κέντρου R&D της εταιρείας, ένα έργο σταθμός για την επέκτασή μας, καθώς η εταιρεία επενδύει σταθερά το 8% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Κοσμίδης: Οι δαπάνες στην υγεία επένδυση στην ευημερία

Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει τη θέση της στην επιχειρηματικότητα

Ελένη Ζέκκα: «Μπορούμε περισσότερα»

Μάριος Κάτσικας: Αποεπένδυση ή ανάπτυξη;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κρίση ανέδειξε τη συμβολή μας