Η επόμενη μέρα στη φαρμακοβιομηχανία – Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για θεραπεία κατά του κορωνοϊού

14-05-2020

Tο Healthview, δίνει το λόγο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Πώς βλέπουν οι επικεφαλής των εταιρειών την πορεία της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό πλαίσιο και τη νέα “κανονικότητα” που δημιουργείται και αφορά όχι μόνο την τοπική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την παγκόσμια.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ και αντιπρόεδρος της  ELPEN κος Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για τη θεραπεία κατά του κορωνοϊού:

 Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε τη σημασία ύπαρξης ισχυρής εγχώριας παραγωγικής βάσης φαρμάκου. Σε αντίθεση με άλλες χώρες που εμφανίζουν μεγάλη εξάρτηση από τις εισαγωγές, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς με σκευάσματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Αυτό αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, το οποίο αποκτά ασφαλώς πολλαπλάσια σημασία εν μέσω κρίσεων, όπως αυτή του COVID-19.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού και μέχρι σήμερα οι εγχώριες μονάδες παραγωγής φαρμάκου λειτουργούν σχεδόν σε 24ωρη βάση, αυξάνοντας τις βάρδιες τους και συμβάλλοντας στη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων στην αγορά. Στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια ένταση θα κινηθούν και την επόμενη μέρα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση του ελλήνων ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες.

Από την πλευρά της η ELPEN θα συνεχίσει να στηρίζει την τεράστια εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για όσο ακόμα χρειαστεί. Τα φάρμακά που φέρουν την υπογραφή της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό εχέγγυο για τους έλληνες ασθενείς. Με την έρευνα να τοποθετείται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας, η εταιρεία δεν θα σταματήσει επίσης να στηρίζει ενεργά τις ερευνητικές προσπάθειες για την ανεύρεση θεραπευτικής λύσης απέναντι στον κορωνοϊό.

Είναι ξεκάθαρο επομένως, πως η επόμενη μέρα θα βρει την ELPEN προσηλωμένη στον πρωταρχικό της στόχο που είναι η κάλυψη του έλληνα ασθενή με ποιοτικά, ασφαλή και προσιτά φάρμακα και παράλληλα η δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας με την ενίσχυση της εγχώριας απασχόλησης, τη δημιουργία επενδύσεων και τη στήριξης της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Κοσμίδης: Οι δαπάνες στην υγεία επένδυση στην ευημερία

Άρης Μητσόπουλος: Αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας

Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει τη θέση της στην επιχειρηματικότητα

Ελένη Ζέκκα: «Μπορούμε περισσότερα»

Μάριος Κάτσικας: Αποεπένδυση ή ανάπτυξη;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κρίση ανέδειξε τη συμβολή μας